“Στόχος ο αποπροσανατολισμός του λαού”

mitropolitis k. Eystathios

Eustathios

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης σχετικά με την αναφορά του ονόματος του σεβασμιώτατου μητροπολίτη κ. Ευσταθίου σε βίντεο του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Η ανακοίνωση κάνει λόγο για θεωρίες συνωμοσίας και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, ξεκαθαρίζει δε ότι ο κ. Ευστάθιος έχει ως βασική του αρχή την αποφυγή οποιασδήποτε ανάμιξης στην πολιτική ζωή της χώρας.

Συγκεκριμένα υποστηρίζει πως “ο τρόπος με τον οποίο ορισμένα μέσα μαζικής ενημερώσεως διαχειρίστηκαν ή διαχειρίζονται την υπόθεση φαντάζει ακόμα και στη σκέψη του πλέον νηφάλιου και ψύχραιμου πολίτη τουλάχιστον περίεργος.

Είναι σαφές, ότι ουδείς υιοθετεί ή θα μπορούσε να υιοθετήσει θεωρίες συνωμοσίας.

Όμως πώς είναι δυνατόν, την ίδια στιγμή που ο λαός μας ευρίσκεται εν μέσω της μεγαλύτερης κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών και η Εκκλησία αναλώνεται στη διακονία του με όλες της τις δυνάμεις, να επιχειρείται η εμπλοκή τόσο Αυτής όσο και λειτουργών της σε υποθέσεις με τις οποίες ουδεμία σχέση έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν; Εάν αυτό δεν συνιστά αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης τότε τι ακριβώς συνιστά;

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης έχει ως βασική του αρχή την αποφυγή οποιασδήποτε ανάμιξής του με την πολιτική ζωή του τόπου, πολλώ δε μάλλον στη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων”.

Κλείνοντας, το κείμενο αναφέρει πως ο κ. Ευστάθιος “είναι σταθερά προσηλωμένος στο καθήκον του απ’ το ξεκίνημα της διακονίας του μέχρι σήμερα και πρωταρχικό και αποκλειστικό μέλημά του είναι η προσφορά του σε κάθε άνθρωπο μακριά και πέρα από οποιαδήποτε διάκριση.

Αυτό είναι γνωστό και στο λαό της Μητροπόλεώς του, αλλά και εις οποιονδήποτε καλόπιστο ασχοληθεί με το πρόσωπό του και την πορεία του. Τα υπόλοιπα είναι τουλάχιστον εκ του πονηρού”.