Συγκέντρωση αγροτών στον κόμβο Μαραθέας

Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου διοργανώθηκε στον κόμβο Μαραθέας στο Γύθειο ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από τη Συντονιστική Επιτροπή των Aγροτικών Mπλόκων Λακωνίας.

Οι λάκωνες αγρότες, συντονισμένα, δυναμικά και σεβόμενοι τον εορταστικό χαρακτήρα της ημέρας, έστειλαν ενα ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας σε όσους κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες σταμάτησαν καθ’ οδόν προς την Αρεόπολη για να συζητήσουν μαζί τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επιτροπή, “μεταξύ άλλων αξίζει να σημειωθεί ότι μείναμε άναυδοι ακούγοντας κάποιους να λένε ότι δεν ήξεραν, άλλους με περισσή υπεροψία να μας λένε -για κάτι που έχει ήδη ψηφιστεί- να πάμε στα γραφεία τους να το συζητήσουμε και άλλους να έχουν μεν προτάσεις οι οποίες βέβαια “θα” γίνουν”.

Στην ίδια ανακοίνωση διαμαρτύρονται για ακόμη μία φορά σχετικά με την αντιμετώπιση που έχουν από πολλά ΜΜΕ, χαρακτηρίζοντας την ενημέρωση που αυτά παρέχουν για τους αγρότες ελλιπή.

“Δεν θέλουμε να μπούμε σε λογική παζαριού, δεν θέλουμε να μην φορολογούμαστε. Θέλουμε απλά ενα δίκαιο και προσαρμοζόμενο στην ιδιαιτερότητα του αγροτικού επαγγέλματος φορολογικό νομοσχέδιο. Θέλουμε να γίνει κατανοητό προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το πάγιο αίτημά μας είναι να παγώσει το νομοσχέδιο και να συμμετέχουμε και εμείς στη διαμόρφωσή του. Δεν γίνεται πάλι να γίνεται κάτι για εμάς χωρίς εμάς”, καταλήγουν.