Ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα για τις αλησμόνητες πατρίδες του ελληνισμού με τίτλο “Αλησμονώ και χαίρομαι, χορεύω και θυμούμαι”, το οποίο παρακολούθησε πλήθος κόσμου, διοργάνωσε το Σάββατο 12 Μαΐου ο όμιλος “Πυρρίχη” στο πνευματικό κέντρο του δήμου Σπάρτης.

Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, συνοδευόμενα από την ιστορική αφήγηση του δημοσιογράφου Ηλία Μπόνου και προβολή διαφανειών, παρουσίασαν χορούς από τη Β. Ήπειρο, την Αν. Θράκη, τη Μ. Ασία, την Αν. Ρωμυλία και τον Πόντο. Ήταν ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι μνήμης και θύμησης, το οποίο κράτησε καθηλωμένο το κοινό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της εκδήλωσης.

Ο Όμιλος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης για την παραχώρηση της αίθουσας, στους μουσικούς της παράστασης, Βότσκο Σωκράτη (κλαρίνο), Γούλα Χαράλαμπο (κιθάρα), Καππάκο Ηλία (λαούτο), Κουτσοβασίλη Σπύρο (τραγούδι), Πάτσιου Κατερίνα (κανονάκι), Σταθάκη Νίκο (βιολί), Σταματάκο Νίκο (κρουστά) και Φωτιάδη Κώστα (κεμεντζέ), στα ΜΜΕ για την προβολή της εκδήλωσης, στον Ηλία Μπόνο για την παρουσίαση, στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης Ανδριανοπούλου Χαριτίνα, Γρίβα Παναγιώτη, Σπηλιώτη Ευστάθιο και Σωτηρίου Μιχάλη για τη συμμετοχή και ερμηνεία τους, στο πολυφωνικό σχήμα, σε όλες και όλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, και τέλος στους χορευτές και τις χορεύτριες του Ομίλου για την άψογη προετοιμασία και παρουσίαση.