Συγκινημένοι οι Λογγαρίτες για την επίσκεψη μητροπολίτη ύστερα από 108 χρόνια

Loggari - mitropolitis (4)

Το απόγευμα της Κυριακής 3 Αυγούστου ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον εγκαταλελειμμένο οικισμό Λογγάρι της ΔΕ Ζάρακα του δήμου Μονεμβασίας, προκειμένου να τελέσει, στον ιερό ναό Προφήτη Ηλία, ιερά παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Εκεί τον υποδέχθηκαν, σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, οι περισσότεροι καταγόμενοι από το Λογγάρι, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά τον σεπτό ποιμενάρχη μας αφενός για την ιδιαίτερη τιμή που έκανε στην περιοχή, αφετέρου επειδή ήταν ο πρώτος μητροπολίτης που επισκέφθηκε το χωριό από το 1906, οπότε και εγκαινιάστηκε ο ναός.

Με την ολοκλήρωση της ιεράς παράκλησης, στην οποία συμμετείχαν ο εφημέριος Αγίας Παρασκευής Καλλίπολης Πειραιά π. Δημήτριος Μπέλεσης, ο εφημέριος Ιέρακος π. Αθανάσιος Χριστοφοράκης, ο εφημέριος Αγίου Ιωάννου Μονεμβασίας π. Γεώργιος Αγγελάκος, ο αρχιδιάκονος π. Ευστάθιος Πορφύρης και ο διάκονος π. Κωνσταντίνος Σκάλτσας, τελέσθηκε αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο του ναού.

Ακολούθως ο σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στο ευσεβές εκκλησίασμα εμφανώς συγκινημένος, ευχαριστώντας την Παναγία, που τον αξίωσε να επισκεφθεί μία ακόμα ευλογημένη γωνιά της ιεράς μητροπόλεώς μας, ενώ στη συνέχεια πρoσέφερε τον ευεργετικό του λόγο αναφερόμενος στη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.