Συγκινητικός αποχαιρετισμός στην ηγουμένη Παρθενία

ekdimia Parthenias (1)

ekdimia Parthenias (1)

Σε ηλικία 79 ετών απεβίωσε τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου η ηγουμένη της ιεράς μονής Ζερμπίτσης, Παρθενία Μοναχή. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη χθες το απόγευμα στην ιερά μονή, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ο οποίος επέστρεψε εκτάκτως από την Αθήνα όπου βρισκόταν για τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τον παναγιώτατο οικουμενικό πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησεekdimia Parthenias (2) εκφωνώντας επικήδειο λόγο ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης της ιεράς μητροπόλεώς μας και εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης π. Σεραφείμ Κοσμάς, ο οποίος μετέφερε τις συλληπητήριες ευχές προς την απορφανισθείσα αδελφότητα της ιεράς μονής, ενώ εξήρε το έργο της κοιμηθείσης Γερόντισσας, την οποία ο παναγιώτατος πατριάρχης γνώριζε διατηρώντας πνευματικούς δεσμούς.

Εκ μέρους του σεπτού ποιμενάρχη μας τον επικήδειο λόγο εξεφώνησε ο καθηγούμενος της ιεράς μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα π. Πορφύριος Κονίδης, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για το ήθος, την προσωπικότητα, την πνευματικότητα και την προσφορά της εκλιπούσης.

Από την πλευρά των μοναζουσών της ΙΜ Ζερμπίτσης μίλησε, σε συγκινησιακό κλίμα, η μοναχή Μυρτιδιώτισσα, η οποία, εκτός των άλλων, ευχαρίστησε τον κ. Ευστάθιο για τη στήριξη και συμπαράστασή του στην πολύμηνη ασθένεια της αείμνηστης ηγουμένης, καθώς και τους ιατρούς και νοσηλευτές για την παροχή των πολύτιμων και πάντα πρόθυμων υπηρεσιών τους. Επίσης ευχαρίστησε τους κληρικούς, τους μοναχούς και τις μοναχές που παραβρέθηκαν από άλλες ιερές μονές, καθώς και τους λαϊκούς για την παρουσία και συμμετοχή τους.

Διαβάστε εδώ τον προπεμπτήριο λόγο στη Γερόντισσα Παρθενία από τον καθηγούμενο της ΙΜ Αγίων Αναργύρων αρχιμανδρίτη π. Πορφύριο Κονίδη.

ekdimia Parthenias

ekdimia  Parthenias (3)