Συγκροτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σπάρτης

Την Τετάρτη 15/3 πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του δήμου Σπάρτης εκδήλωση του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Φίλων του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης. Αρχικά χαιρέτισε ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής κ. Γ. Γκουσιάρης, τονίζοντας την αναγκαιότητα της ύπαρξης του συλλόγου και επισημαίνοντας τους βασικούς στόχους, που είναι:
> Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του νοσοκομείου.
> Η στήριξη των λειτουργιών και αναγκών του νοσοκομείου, των ασθενών και των εργαζομένων του.
> Η ανάπτυξη του εθελοντισμού και της προσφοράς.
> Η οργάνωση και υποστήριξη εκδηλώσεων τόσο εκπαιδευτικού όσο και πολιτιστικού χαρακτήρα, εισάγοντας την τέχνη στο χώρο του νοσοκομείου ως βάλσαμο υγείας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη η διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Εύη Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Νεοκλής Κρητικός, η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λακωνίας κ. Μαρία Τσιρώνη, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Ηλίας Στρατηγάκος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης κ. Σπύρος Μοιράγιας.

Ακολούθησαν ομιλίες από τις κ.κ. Δήμητρα Σταθοπούλου (με θέμα “Το ιστορικό της ίδρυσης του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ιωάννη και Αικατερίνης Γρηγορίου”) και Γεωργία Κακούρου – Χρόνη (“Η υγεία των κατοίκων της Λακωνίας από τις καταγραφές των περιηγητών κατά τον 17ο, 18ο, 19ο αιώνα”).

Η εκδήλωση έκλεισε με την κ. Κυριακή Κακαλέτρη να απαγγέλλει αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή του Μπάμπη Χαραλαμπόπουλου “Θεραπευτήριο χρόνιων παθών”.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου και ακολούθησαν εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου ΔΣ.
Στις 17/3 τα εκλεγμένα από τις αρχαιρεσίες μέλη συγκροτήθηκαν σε σώμα και το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει ως εξής:

Αντωνία Αργείτη – Σταθοπούλου (πρόεδρος)
Παναγιώτης Λιόκαυτος (αντιπρόεδρος)
Σταματική Καράγεωργα (γραμματέας)
Παναγιώτης Νικολακάκος (ταμίας)
Βασίλειος Γεωργιάδης (μέλος)
Κυριάκος Αλεξανδρόπουλος (μέλος)
Ελένη Κομνηνού – Φραγκή (μέλος)

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της εναρκτήριας εκδήλωσης του συλλόγου, ο καθένας με την ιδιαίτερη συμμετοχή του:
Τις κυρίες Σταθοπούλου και Κακούρου – Χρόνη για τις ενδιαφέρουσες ομιλίες που εκφώνησαν.
Τον κ. Δ. Πετσετίδη για την ευγενική παραχώρηση των σκίτσων που φιλοτέχνησε, ένα εκ των οποίων αποτελεί το λογότυπο του συλλόγου.
Τον κ. Γ. Κώτσο για τη δημιουργία της αφίσας της εκδήλωσης.
Την κ. Γ. Γαλανοπούλου, πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, για την παραχώρηση της αίθουσας του πνευματικού κέντρου.

Καλούν επίσης όλους τους λάκωνες εν δυνάμει φίλους του νοσοκομείου Σπάρτης, είτε είναι μέλη του συλλόγου είτε όχι, να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους για τις μελλοντικές δραστηριότητες και εθελοντικές δράσεις του συλλόγου στο e-mail filnospa@gmail.com.