Το 1ο και ιδρυτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στη Μεσσήνη. Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε συνέλευση που αποφάσισε το πρόγραμμα δράσης, εγκρίθηκε το καταστατικό, ενώ ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη ΔΣ και εξελεγκτικής επιτροπής της ομοσπονδίας.

Η απόφαση που ομόφωνα επικύρωσε η γενική συνέλευση ήταν η υιοθέτηση των αιτημάτων πάλης της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων και η συμμετοχή της ομοσπονδίας στη διευρυμένη επιτροπή της με έναν αντιπρόσωπο από το ΔΣ.

Από την εισήγηση της προσωρινής επιτροπής και τις ομιλίες των συνέδρων, τονίστηκε η ανάγκη για αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΚΑΠ. Σημειώθηκε επίσης η αναγκαιότητα για συμμετοχή όλων των μικρομεσαίων αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων σε αγροτικούς συλλόγους.

synedrio-1

Αποτελέσματα εκλογών ΟΑΣΠ
Ψήφισαν: 46 αντιπρόσωποι
Έγκυρα: 44

Για το διοικητικό συμβούλιο έλαβαν:
Αδάμης Δημήτρης 24 ψήφους
Αλεξόπουλος Χρήστος 17
Αποστολόπουλος Κώστας 34
Βρουλίτης Βασίλης 34
Θεοδωρακόπουλος Χρήστος 39
Κολοβός Δημήτρης 38
Κρόκος Μιχάλης 35
Λάππας Παναγιώτης 39
Μολασιώτης Βαγγέλης 32
Νικολόπουλος Σπύρος 37

Για την εξελεγκτική επιτροπή:
Ροζακλής Νίκος 33 ψήφους
Τσίχλης Γιάννης 39
Τσοπανάκης Τέλης 35

Στη συνέχεια συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, και ομόφωνα ψήφισε τις αρμοδιότητες των μελών της. Η σύνθεση έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Θεοδωρακόπουλος Χρήστος
Αντιπρόεδρος: Κολοβός Δημήτρης
Γραμματέας: Κρόκος Μιχάλης
Ταμίας: Αδάμης Δημήτρης
Ειδικός γραμματέας: Βρουλίτης Βασίλης
Μέλη: Λάππας Παναγιώτης, Νικολόπουλος Σπύρος, Αποστολόπουλος Κώστας, Μολασιώτης Βαγγέλης.

theodorakopoulos-xristosΤο νέο ΔΣ θα πάρει πρωτοβουλίες για ένταξη ακόμη περισσότερων συλλόγων στην ΟΑΣΠΠ και για δημιουργία καινούργιων συλλόγων. Η ομοσπονδία προτρέπει τους αγροτικούς συλλόγους να μεριμνήσουν για περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά, γενικές συνελεύσεις και καλύτερη οργάνωση του αγώνα, ο οποίος υπογραμμίστηκε ότι πρέπει να είναι κοινός με όλες τις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται.

Για το επόμενο διάστημα η ΟΑΣΠΠ καλεί σε μαζική συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι, στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας, την οποία συγκαλεί η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή των 68 μπλόκων. Θα συμμετέχουν μπλόκα, ομοσπονδίες, σύλλογοι, φορείς. Η συμμετοχή δηλώνεται στους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους.

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί, στα κεντρικά Γραφεία του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη θα υπάρξει διαμαρτυρία και ενημέρωση για τις καταγραφές και αποζημιώσεις από τις καταστροφές που τόσο πολύ φέτος έχουν πλήξει σχεδόν το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια θα υπάρξει παράσταση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στο Πρωτοδικείο Τρίπολης, όπου δικάζονται παραγωγοί από όλη την Πελοπόννησο για διαμαρτυρία στα διόδια Νεστάνης το 2012.