Συγχαρητήρια από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου

pyrosvestiki

pyrosvestiki

Μετά το πέρας της πρώτης δύσκολης ημέρας αυτού του καλοκαιριού είμαι ηθικά υποχρεωμένος να εκφράσω δημόσια συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου.

Το πρωί ξεκίνησε με μετακίνηση ενός αξιωματικού και πέντε πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης που μαζί μου έδρασαν στην επιτήρηση για την πλήρη κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στον Καρέα της Μάνης (που ανήκει στην ΠΥ Αρεόπολης). Εκεί και οι έξι συνεργάτες μου απέδειξαν στο μέγιστο βαθμό την υπηρεσιακή τους γνώση και ικανότητα, και επέδειξαν παραδειγματική πειθαρχία, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσουν τον τομέα τους γρήγορα, σίγουρα και αποτελεσματικά.

Ήμουν έτοιμος να τους πω “ξεκουραστείτε”… όταν ακούσαμε από τον ασύρματο ότι ξεκίνησε πυρκαγιά στο Μαυροβούνι δίπλα από την Υπηρεσία.

Ήξερα ότι το υπόλοιπο προσωπικό ήταν πολύ λίγο, αλλά είχαμε μεριμνήσει να έχουμε καλέσει εκτάκτως μερικούς από τους εθελοντές μας. Αμέσως ενημερώσαμε το Περιφερειακό Κέντρο και ξεκινήσαμε για τη νέα πυρκαγιά παρόλη την κούραση. Η κατάσβεση είχε αρχίσει όταν έφτασα και με ζήλο και αυταπάρνηση συνεχίσαμε την επέμβαση.

Στην πυρκαγιά είχαν φτάσει και πολίτες. Είχαν έρθει με τρακτέρ και βυτία. Άλλοι μας είχαν φέρει νερό για να πιούμε.

Τελικά ελέγχθηκε ταχύτατα και με τις λιγότερες απώλειες, μιας και έκαψε μερικές ελιές αλλά χωρίς να τους κάνει μεγάλη ζημιά.

Μια Υπηρεσία με πολύ λίγο προσωπικό κατάφερε να γεμίσει τον τόπο πυροσβέστες!

“Ο κάθε ένας από εσάς μετρά για δύο” είχε πει κάποτε ο Κολοκοτρώνης στους άνδρες του εκεί στα Δερβενάκια…

Εγώ τι να πω για τα στελέχη μου…

Πρέπει να είναι υπερήφανοι όλοι όσοι έχουν στις οικογένειές τους αυτούς τους πυροσβέστες! Σας συγχαίρω έναν έναν: τον υποδιοικητή Βαγγέλη Γεωργάκη που ήρθε στην πυρκαγιά ενώ ήταν σε ρεπό, τους ανθυποπυραγούς Σωτήρη Χαϊδεμένο και Ευθύμη Κοντάκο, τον αρχηπυροσβέστη Δημήτρη Πρόκο, τους πυροσβέστες Τσατσούλη, Κωστάκο, Χατζόπουλο, Σπηλιωτόπουλο, Αιβαλιώτη, και τους Π.Π.Υ. Σταυράκο, Κοντογιάννη, Μανιατάκο, Κοιλάκου, Βενολιά, Πολυμενάκο, Κοτταράκο (που ήταν σε ρεπό), Μπαγετάκο, Ζαγανάκο, και τον εποχικό Θεοδωρακάκο που ήρθαν επιφυλακή. Τέλος ένα θερμότατο ευχαριστώ στους εθελοντές μου Πατσουράκο, Αιβαλιώτη Κλ., Κατσιώνη, Φουρίδη, Πολυμενάκο Στ.

Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ…!

Ο Διοικητής σας

Γραφάκος Κωνσταντίνος

Πυραγός

[Το ευχαριστήριο δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 11/7]