Συζήτηση για τα αγροτικά προβλήματα με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ

syskepsi (1)

syskepsi (2)

Eυρεία σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα των αγροτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σπάρτης, μετά από πρόσκληση του αγροτικού τμήματος της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας.

Το τεράστιο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς αποδείχθηκε από τη μεγάλη συμμετοχή αγροτών, το πλήθος των τοποθετήσεων και των ερωτήσεων, αλλά και τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία ξεπέρασε τις τρεις ώρες.

Μετά τις εισηγητικές τοποθετήσεις του υπευθύνου του τμήματος κ. Βλάχου, του βουλευτή Λακωνίας κ. Σταύρου Αραχωβίτη και του μέλους της κεντρικής επιτροπής του κόμματος κ. Δημήτρη Πετροπουλάκη, τον λόγο έλαβαν πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Οι προβληματισμοί που τέθηκαν αφορούσαν τόσο στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες και έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή, όσο και στην ανησυχία για την εφαρμογή της συμφωνίας σχετικά με το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Στη συνέχεια δόθηκαν απαντήσεις σχετικά με τις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση, τον προγραμματισμό πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ το προσεχές διάστημα, αλλά και τις κυβερνητικές θέσεις σχετικά με τη φορολογία.

Τέλος, καταγράφηκαν τα ζητήματα που τέθηκαν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να αναπτύξει πρωτοβουλίες για την εξεύρεση λύσεων.