Συζήτηση για την επανεκκίνηση εργασιών στο Λεύκτρο – Σπάρτη

ethniki odos

ethniki odos

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από το βουλευτή Μεσσηνίας κ. Θανάση Πετράκο και την υπεύθυνη του τομέα Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτή Κοζάνης κ. Ευγενία Ουζουνίδου, συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να ενημερωθούν για μια σειρά έργων που άπτονται της αρμοδιότητας του υπουργείου. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι προοπτικές επανεκκίνησης των εργασιών του περιμετρικού της Καλαμάτας και του τμήματος Λεύκτρο–Σπάρτη.

Μετά την αναλυτική ενημέρωση που έγινε από τον κ. Χρυσοχοΐδη και τους συνεργάτες του, οι κ.κ. Πετράκος και Ουζουνίδου δήλωσαν για την ολοκλήρωση του έργου του Μορέα πως “η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συμπεριφέρεται με απαράδεκτο και εκβιαστικό τρόπο, γεγονός που έχει ως συνέπεια τη διακοπή των εργασιών στον περιμετρικό της Καλαμάτας και στο Λεύκτρο–Σπάρτη, παρότι έχει ολοκληρωθεί το 92% του συνολικού έργου του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη-Καλαμάτα και Λεύκτρο-Σπάρτη.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να επανεκκινήσουν οι εργασίες ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το σύνολο του έργου, χωρίς να υποκύψει στους εκβιασμούς ούτε της ΕΤΕΠ ούτε του παραχωρησιούχου και του κατασκευαστή.

Ο κ. υπουργός ενημέρωσε ότι αυτό που συζητά το υπουργείο είναι η επέκταση χρονικά της επιδότησης λειτουργίας αν συνεχιστεί η μείωση της κίνησης και δεσμεύτηκε ότι σε λίγες μέρες, αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και οι ενέργειες του υπουργείου, θα ενημερώσει άμεσα τους βουλευτές”.