Συζήτηση για την προστασία της μανιάτικης πολιτιστικής κληρονομιάς

OIPOKINHSH Mesa Manis

OIPOKINHSH Mesa Manis

Συνάντηση στο διοικητήριο με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα είχε την Τετάρτη 2 Ιουλίου αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Οικολογικής Πολιτιστικής Κίνησης Μέσα Μάνης, αποτελούμενη από τους κ.κ. Κυριάκο Κοττέα (πρόεδρο), Κυριάκο Ζηλάκο (γενικό γραμματέα) και Βαρβάρα Γαργαλάκου (ταμία).

Οι εκπρόσωποι της ΟΙ.ΠΟ.ΚΙΝΗΣΗΣ είχαν επισκεφθεί προηγουμένως την Ε’ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Στη διάρκεια της συνάντησης με την αντιπεριφερειάρχη συζητήθηκαν ζητήματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μάνης, με επίκεντρο τη διάσωση των βυζαντινών ναών. Οι εκπρόσωποι της Κίνησης κατέθεσαν τις προτάσεις τους για ανάπτυξη της Μάνης μέσα από διαδικασίες και δράσεις ενίσχυσης του τοπικού πληθυσμού, με δράσεις και πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν και δεν καταστρέφουν τη μοναδικότητα του φυσικού και πολιτισμικού της κεφαλαίου. Επίσης ενημέρωσαν την κ. Τζανετέα για τις πρωτοβουλίες της Κίνησης που θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα.

Η συζήτηση έγινε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συμφωνήθηκε να υπάρξει συνέχεια στη συνεργασία. Οι εκπρόσωποι της Κίνησης δεσμεύτηκαν να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις για ζητήματα προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για όλο το πλέγμα θεμάτων που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος της Μάνης.