Συλλήψεις τεσσάρων για ναρκωτικά και όπλα σε Άρνα και Γύθειο

Τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες 53, 59 και 62 ετών και μία 54χρονη) συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Άρνα και το Γύθειο.

Ερευνώντας τα σπίτια τους η αστυνομία βρήκε 254,3 γραμμάρια κοκαΐνης, 518,93 γραμμάρια κάνναβης, 70 δενδρύλλια και ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτα) συνολικού βάρους 5 γραμμαρίων, μικροποσότητα ηρωίνης, πιστόλι και έξι φυσίγγια, έξι κυνηγετικά όπλα τα οποία κατείχαν παράνομα, έντεκα συσκευασίες τυποποιημένου λαθραίου καπνού συνολικού βάρους 550 γραμμαρίων, ξύλινη εικόνα η οποία τοποθετείται χρονολογικά στον 19ο αιώνα, το χρηματικό ποσό των 455 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, τρία κινητά τηλέφωνα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και καλλιεργητικό εξοπλισμό.

Αφού επιδείχθηκε σε αρχαιολόγο, η παραπάνω εικόνα κρίθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και θα αποσταλεί στην αρμόδια υπηρεσία.

Επίσης, οι συσκευασίες λαθραίου καπνού θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.