Συμβατός δότης μυελού των οστών βρέθηκε στον δήμο Ανατολικής Μάνης

diimerida (4)

Δημότης Ανατολικής Μάνης είναι ο επόμενος συμβατός δότης για μεταμόσχευση μυελού των οστών, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των Δράσεων Πολιτών. Η τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών “Όραμα Ελπίδας” ενημέρωσε την υπεύθυνη εκπρόσωπο της αντίστοιχης τράπεζας στο Γύθειο, γενική ιατρό κ. Αντωνία Καλογεράκου, ότι ένας δημότης βρέθηκε συμβατός με ασθενή προκειμένου να χαρίσει ελπίδα για ζωή με τη μέγιστη εθελοντική αυτή προσφορά.

Ο συμβατός δότης δέχθηκε να ξεκινήσουν οι εξετάσεις και η διαδικασία λήψης του μοσχεύματος. Ευχή όλων είναι όλα να πάνε καλά για να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου.

Ιστορική αναδρομή

Το “Όραμα Ελπίδας” μαζί με τα κέντρα υγείας Γυθείου και Αρεόπολης και την πυροσβεστική υπηρεσία Γυθείου οργάνωσαν τον Ιούνιο του 2015 ημερίδες ενημέρωσης των πολιτών για την τεράστια ανάγκη εύρεσης εθελοντών δοτών, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να βρεθεί δότης όταν ένα παιδί που πάσχει από λευχαιμία φτάσει στο σημείο να έχει την ανάγκη μεταμόσχευσης. Το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν έντονο και οι ημερίδες στέφθηκαν με επιτυχία, μιας και 250 περίπου νέοι δότες προστέθηκαν στον κατάλογο των συνειδητοποιημένων συνανθρώπων μας που συμμετέχουν στην προσπάθεια.

πηγή: draseispoliton.gr