Συμβολική διαμαρτυρία στο νοσοκομείο Σπάρτης

Συμβολική κινητοποίηση φορέων του νομού πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου έξω από το νοσοκομείο Σπάρτης, μετά από το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γιατρών Ελλάδος για ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Λακωνίας ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Βασίλης Σαραντόπουλος και ο γραμματέας Στάθης Σταθόπουλος, ο Γιώργος Κυριακάκης μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Σπάρτης, ο Δημήτρης Αρφάνης μέλος του ΔΣ του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Λακωνίας, ο Χρήστος Ασπιώτης αντιπρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Λακωνίας και ο Βασίλης Βρουλίτης γραμματέας της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όπως δήλωσαν οι συμμετέχοντες “επιλέγουμε να ενωθούμε με τους υγειονομικούς που δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία, τους ήρωες όπως λένε, χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας, τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς και αυτούς που μένουν στο σπίτι αλλά δεν σιωπούν.

Μέρα πανελλαδικής δράσεις για την υγεία η σημερινή και εμείς δεν συμμετέχουμε απλώς για να εκφράσουμε την αυτονόητη στήριξή μας στους μαχόμενους υγειονομικούς χωρίς τα απαραίτητα όπλα, δεν συμμετέχουμε μόνο για να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας, ούτε απλώς να αναδείξουμε τα τεράστια κενά στο σύστημα υγείας και τη γύμνια του καθώς το διαπίστωσε όλος ο κόσμος, με τον πιο τραγικό τρόπο έχοντας αφήσει το κοινωνικό αγαθό της υγείας, χρόνια τώρα, στο έλεος των αγορών και του κέρδους.

Επιδιώκουμε μέσω της συμβολικής αυτής κινητοποίησης να απευθυνθούμε πλατιά στον εργαζόμενο λαό του ιδιωτικού τομέα της περιοχής μας, να μην μείνει κανείς μόνος του, να μην βάλουν ούτε λεπτό τα δικαιώματα τους σε καραντίνα υπό την πίεση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, να μην δεχτούν να πληρώσει ξανά την κρίση.

Όλοι οι κλάδοι μαζί παλεύουμε για ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας που θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες μας. Δεν εφησυχάζουμε, δε φιμωνόμαστε πίσω από τις μάσκες. Μένουμε δυνατοί!”.