Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Υγείας με το Σύλλογο Νεφροπαθών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Perifereia Peloponnisou

Perifereia Peloponnisou

Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού κ. Βασίλειου Σιδέρη και παρουσία του προϊσταμένου Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βασίλειου Διαμαντόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου συνάντηση με τους εκπροσώπους των συλλόγων νεφροπαθών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη, που έγινε στην κεντρική αίθουσα του διοικητηρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρέστησαν οι πρόεδροι των συλλόγων νεφροπαθών των περιφερειακών ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς και μέλη των διοικητικών συμβουλίων. Κατά τη συζήτηση αναπτύχθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς και μεταμοσχευθέντες, τόσο στο επίπεδο των διαδικασιών των οικονομικών ενισχύσεων όσο και σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών από τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς (νοσοκομεία, μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης).

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε την ιδιαίτερη ευαισθησία που οφείλει να δείχνει η Πολιτεία στα μείζονα θέματα των νεφροπαθών και μεταμοσχευθέντων, προτείνοντας οι συναντήσεις να γίνονται σε συχνά χρονικά διαστήματα ώστε να βρίσκονται οι βέλτιστες λύσεις σε άμεσο χρόνο. Δήλωσε επίσης ότι θα κινηθεί προσωπικά προς κάθε συναρμόδιο φορέα (υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων) προς επίλυση των αιτημάτων τους. Ταυτόχρονα ο δ/ντης Υγείας της Περιφέρειας έδωσε προτεραιότητα στo να ικανοποιηθεί το αίτημα για πληρωμή του διατροφικού επιδόματος ανά μήνα και οι υπηρεσίες να κινητοποιηθούν για τη συντομότερη λύση.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε σχετική ανακοίνωσή της δεσμεύεται πως “με αίσθημα ευθύνης και σε συνεργασία με τους συλλόγους θα είναι αρωγός στην προσπάθεια βελτίωσης του επιπέδου υγείας των νεφροπαθών και μεταμοσχευθέντων, και στην προάσπιση της δημόσιας υγείας ως κοινωνικού αγαθού”.