Συνάντηση Αραχωβίτη με Βερούτη-Τζινιέρη για τα ανάπτυξιακά έργα της Λακωνίας

Επίσκεψη στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, όπου συναντήθηκε  με τον αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Βερούτη και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Νίκωνα Τζινιέρη, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν μερικά από τα σημαντικά θέματα που αφορούν την Λακωνία με πρώτο θέμα τον καθαρισμό του κάτω ρου του Ευρώτα και των χειμάρρων, ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

Ακόμη, συζητήθηκε η παράκαμψη Σκάλας – Βλαχιώτη με νέα γέφυρα στον ποταμό Ευρώτα, μετά τα νέα δεδομένα, και συμφωνήθηκε συνεργασία και επικοινωνία για την προώθηση του έργου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της Σπάρτης, στην πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και αναγνωρίστηκε η συμβολή της πρώην γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρίας Βλαζάκη στις βάσεις δημιουργίας του μουσείου.

Εξάλλου, συζητήθηκε η εξέλιξη του φράγματος της Κελεφίνας ενώ αναφορά έγινε και στον ΤΟΕΒ Ξηροκαμπίου και Τρινάσου, στην επέκταση της Λυκούργου στην πόλη της Σπάρτης, στο νέο δρόμο Σπάρτης – Γυθείου και στη χρηματοδότηση έργων πολιτισμού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και άλλων έργων που δρομολογούνται ή βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λακωνία.

Ο κ. Αραχωβίτης ευχαρίστησε τους δυο αντιπεριφερειάρχες και μεταξύ άλλων, τόνισε πως “η στενή συνεργασία αποτελεί εγγύηση για την αποτελεσματική προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την επίλυση προβλημάτων της Λακωνίας που αφορούν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων”.