Συνάντηση Αραχωβίτη με τον Σύλλογο Γεωπόνων για το παραγωγικό μέλλον της Λακωνίας

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας Γιώργο Μπουραζάνη και τα μέλη του ΔΣ Μαριλένα Χρυσαδάκου και Χρύσανθο Κωστάκο είχε χθες, Πέμπτη 1/10 ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σταύρος Αραχωβίτης. Η συνάντηση είχε ως κύριο θέμα το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος “Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας” και την προστασία της γης υψηλής παραγωγικότητας.

Ο κ. Αραχωβίτης δεσμεύτηκε να προτείνει συγκεκριμένη παρέμβαση/διατύπωση για την προστασία της γης υψηλής παραγωγικότητας ως μη ανανεώσιμου πόρου, έτσι ώστε να προβλέπει την αξιοποίηση των εδαφολογικών χαρτών και την πλήρη οριοθέτηση της.

Στη συνέχεια, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από άλλα θέματα που αφορούν τη Λακωνία, όπως το φράγμα της Κελεφίνας και γενικότερα τη διαχείριση των υδάτων. Ο λάκωνας βουλευτής εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για το πρώτο κρούσμα καταρροϊκου πυρετού μετά από πολλά χρόνια στο νομό. Τέλος, έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με το παραγωγικό μοντέλο που ταιριάζει ν’ ακολουθήσει η χώρα.

“Θεωρώ ότι η συνάντηση με τους συναδέλφους ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και χρήσιμη, με δεδομένο ότι ο σύλλογος Γεωπόνων Λακωνίας έχει επιδείξει μία πολύ αξιόλογη παρεμβατική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια” επισήμανε ο βουλευτής μετά το πέρας της συνάντησης.