Συνάντηση Αραχωβίτη με το προεδρείο της ΕΛΜΕ Λακωνίας

Συνάντηση με το προεδρείο του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας, στα γραφεία του σωματείου, είχε την Παρασκευή, 22 Μαΐου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης.

Στη συνάντηση ο βουλευτής ενημερώθηκε για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν με το άνοιγμα των σχολειών και γενικότερα για τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό μας, την έλλειψη υποδομών για τα Ειδικά Σχολεία, τα προβλήματα στα μικρά περιφερειακά σχολεία, τις κενές οργανικές θέσεις, καθώς και τις ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και αναπληρωτές μέχρι και σήμερα.

Ο βουλευτής άκουσε τις προτάσεις και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και ενημερώθηκε αναλυτικά για το θέμα τις ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων από την τάξη, την αντίθεση του εκπαιδευτικού κόσμου στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, της επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών των καθηγητών και τη μακροχρόνια αδιοριστία.

Αναφορά έγινε και στην “επιτελική” κοροϊδία, όπως την χαρακτήριζαν, από την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως για την δωρεάν παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Με την Ένωση να δηλώνει πως “οικονομικά αδύναμοι μαθητές έμειναν εκτός αυτής της εκπαίδευσης γιατί δεν έχουν υπολογιστή ή ίντερνετ”.

Ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε πως “αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που με δικά τους μέσα και χωρίς σοβαρή υποστήριξη, ανέπτυξαν την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση και συνέχισαν το εκπαιδευτικό έργο”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας Ιωάννης Σταυρόπουλος, ο αντιπρόεδρος Τριαντάφυλλος Ζάβαλης και ο αιρετός στο υπηρεσιακό συμβούλιο (τέως πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας) Παναγιώτης Κουμουνδούρος.