Συνάντηση Αραχωβίτη – Τριχείλη

Συνάντηση με τον δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη στο δημαρχείο στους Μολάους πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σταύρος Αραχωβίτης, την περασμένη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, μαζί με εκπροσώπους της νομαρχιακής επιτροπής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του πληθυσμού και τον περιορισμό διάδοσης της ασθένειας, καθώς όπως υποστήριξαν, με την έναρξη της ελαιοσυλλογής και την ανάγκη για περισσότερα εργατικά χέρια, αυξάνει ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας.

Εκτενής συζήτηση έγινε επίσης για το ζήτημα της παράκαμψης της πόλης της Μονεμβασιάς, ώστε να ομαλοποιηθεί η ροή εντός της πόλης.

Εξάλλου, οι δύο πλευρές συζήτησαν ζήτημα για την διάβρωση στην παραλία του Ξιφιά. Ο δήμαρχος τόνισε ότι προέχει η αποκατάσταση της πρόσβασης. Σχετικά με την διάβρωση, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον βουλευτή ότι έχει λάβει προσφορά για εκπόνηση ειδικής μελέτης. Ο κ. Αραχωβίτης από την πλευρά του δεσμεύτηκε να διερευνήσει τρόπο χρηματοδότησης της ακτομηχανικής μελέτης.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης ευχήθηκε στον δήμαρχο δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του στις νέες συνθήκες που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε σήμερα λόγω της υγειονομικής κρίσης, και τόνισε ότι και από τη θέση του βουλευτή της μείζονος αντιπολίτευσης θα σταθεί αρωγός στις ανάγκες του δήμου “όπως έπραξε με συνέπεια τα προηγούμενα χρόνια”.