Συνάντηση Βαλιώτη με τον υφυπουργό Αθλητισμού

Με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη συναντήθηκε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης, για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης της πράξης «Προσθήκη γηπέδου τένις στις αθλητικές εγκαταστάσεις Παρορίου».

Η εν λόγω σύμβαση συνάφθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής του υπουργείου για την αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης στον τομέα του αθλητισμού. Ειδικότερα, ο δήμος Σπάρτης, ο οποίος διαθέτει έμψυχο δυναμικό σ’ όλα τα αθλήματα, αιτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών του, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εκγύμνασης των χρηστών των αθλητικών εγκαταστάσεων Παρορίου.

Επιπρόσθετα, στη διαλογική συζήτηση τέθηκαν και τα ακόλουθα ζητήματα: η δημιουργία γηπέδου 5Χ5, η βελτίωση προαύλιων χώρων και αθλητικών εγκαταστάσεων των σχολείων, όπως και η ανέγερση προπονητικού κέντρου σε ακίνητο του Σπαρτιατικού ΓΣ. Τόσο η υπογραφή της προαναφερθείσας σύμβασης όσο και τα παραπάνω θέματα, εντάσσονται σε μια δέσμη καθορισμένων ενεργειών του δήμου Σπάρτης με τις οποίες επιδιώκεται η ορθή, ολοκληρωμένη και οργανωμένη επιστημονικά και με σύγχρονες μεθόδους αθλητική ανάπτυξη, καθώς και η καλλιέργεια αθλητικού πνεύματος των δημοτών του.