Συνάντηση Βερούτη με την επιτροπή των κατοίκων που ζητούν την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης

Συνάντηση εργασίας με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη και τον διευθυντή εκπαίδευσης νομού Λακωνίας Πέτρο Νταλιάνη είχαν οι εκπρόσωποι της επιτροπής κατοίκων Ν. Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης για την ανέγερση του 6ου δημοτικού σχολείου Σπάρτης, το οποίο – ως διεκδίκηση – εκκρεμεί από το 1986!

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι τα θέματα εκπαίδευσης πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή των ιεραρχήσεων της αυτοδιοίκησης και δεσμεύθηκε ότι εντός μιας εβδομάδος, αφού ενημερωθεί αναλυτικά για το σοβαρό αυτό θέμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και διερευνήσει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, θα παρουσιάσει, στη συνέχεια, τις οριστικές θέσεις και προτάσεις του προς την επιτροπή των κατοίκων, τόσο για την εκπόνηση της μελέτης του έργου όσο και για την ανέγερση του σχολείου .

Από την πλευρά του ο κ. Νταλιάνης δήλωσε πως το 6ο δημ. σχολείο αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα για τη συνολική αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της προσχολικής αγωγής στην περιοχή της Σπάρτης και στηρίζει διαχρονικά κάθε προσπάθεια για την υλοποίησή του.

Η επιτροπή κατοίκων αναφέρει πως “το 6ο δημοτικό αποτελεί διεκδίκηση των κατοίκων του Νέου Κόσμου – Ψυχικού και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λακεδαίμονος από το 1986. Ιδρύθηκε στα 1994 κι εξαγοράστηκε το οικόπεδό του στα 2008. Δυστυχώς, έκτοτε οι προσπάθειες για την υλοποίησή του έπεσαν στο κενό, αφού έχει χρεωθεί με μια ανάθεση μελέτης από την τέως νομαρχία Λακωνίας, η οποία προσβλήθηκε κι “έπεσε” στα δικαστήρια και από δυο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ δήμου Σπάρτης και περιφέρειας Πελοποννήσου εκ των οποίων η πρώτη καταργήθηκε με ευθύνη των συμβαλλομένων και η δεύτερη απερρίφθη από τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου!”.

Όπως δήλωσαν οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης ευελπιστούν αυτή τη φορά να υπάρξει τίμια και σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος που θα οδηγήσει επιτέλους στην υλοποίησή του.