Συνάντηση για εμπορική συνεργασία Λακωνίας – Κένυας

synantisi

Την πρόξενο της Κένυας κ. Βίκυ Πανταζοπούλου υποδέχθηκε χθες Πέμπτη στο διοικητήριο η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα.

Η αντιπεριφερειάρχης μίλησε για τα ζεστά συναισθήματα που τρέφει η Ελλάδα προς τον λαό της Κένυας, ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις για προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών και τονίστηκε ιδιαίτερα και από τις δύο πλευρές ότι, παρά την επίδραση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και ύφεσης στις οικονομίες των δύο χωρών, μπορούν να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες και κίνητρα οικονομικής ανάπτυξης σε επιχειρηματικούς τομείς κοινών ενδιαφερόντων. Τόσο η επίτιμος πρόξενος όσο και η κ. Τζανετέα επεσήμαναν ότι η Κένυα και η Ελλάδα είναι ναυτικές χώρες και μπορούν, εφόσον το επιδιώξουν, να υπάρξει συμφωνία για την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν και οι δύο πλευρές, μετά από τη συζήτηση που αναπτύχθηκε με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του Εμπορικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου Λακωνίας, της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού, των ενώσεων αγροτικών συνεταιρισμών και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου της Λακωνίας. Το “παρών” επίσης έδωσαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Στρατηγακος, καθώς και ο εκπρόσωπος του Ελληνοκενυατικού Επιμελητηρίου. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις δυνατότητες για αποτελεσματική συνέχεια στην προσπάθεια προώθησης νέων συνεργασιών προς αμοιβαίο όφελος.

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.