Συνάντηση για τις αποζημιώσεις από την κακοκαιρία

syskepsi

syskepsi

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, συνοδευόμενη από τους εκπροσώπους συνεταιριστικών φορέων της Λακωνίας κ.κ. Φάνη Λάζαρη (ΑΣΕΕ Αμυκλών «Λακωνία» – ΕΑΣ Λακωνίας), Πέτρο Μπλέτα (πρόεδρο Sparta Orange), Ιωάννη Σταματάκο (πρόεδρο του ΑΣΕ Σκάλας) και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ευρώτα κ. Σωτήρη Μένεγα, επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 20 Ιανουαρίου στην Αθήνα τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Βασίλειο Έξαρχο.

Η σύσκεψη είχε ως μοναδικό θέμα τις αποζημιώσεις από τον παγετό και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον νομό Λακωνίας. Η λακωνική πλευρά έθεσε υπόψη του κ. Έξαρχου το μέγεθος των ζημιών και την ανάγκη ενεργοποίησης του μηχανισμού αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνει άμεσα αποτίμηση ζημιών.

Εκείνος από την πλευρά του κατενόησε το μέγεθος των ζημιών και τις σημαντικές απώλειες του αγροτικού εισοδήματος των παραγωγών της Λακωνίας, ενημερώνοντας τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι σε συνεννόηση μαζί τους θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών.