Συνάντηση Γρηγοράκου με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ

Grigorakos

Grigorakos

O αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος είχε συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα με τον πρόεδρό του κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, τους αντιπροέδρους κ.κ. Νικόλαο Κωστόπουλο και Αριστομένη Συγγελάκη, τον διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών κ. Δημήτριο Πύρρο, τον υπεύθυνο κίνησης οχημάτων κ. Χρήστο Μαλτέζο, τον υπεύθυνο συντονιστή κέντρου κ. Γεράσιμο Λασκαράτο, τον υπεύθυνο νησιών του Αιγαίου κ. Μανώλη Τσανακλίδη, καθώς και με τον υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χαράλαμπο Πλάτση. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Η άμεση ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια 176 καινούργιων ασθενοφόρων και 19 κινητών μονάδων για όλη τη χώρα μέσω ΕΣΠΑ ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης. Ο κ. Γρηγοράκος τόνισε την αναγκαιότητα για ολοκλήρωση των διαδικασιών προμήθειας των ασθενοφόρων, σημειώνοντας πως “προτεραιότητα για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και η παροχή άμεσης βοήθειας σε όλα τα σημεία της ελληνικής επικράτειας”. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι στόχος και σκοπός του υπουργείου είναι η άμεση παραλαβή των εν λόγω ασθενοφόρων και κινητών μονάδων.

Παράλληλα συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της έλλειψης προσωπικού του ΕΚΑΒ σε περιόδους με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες, δίνοντας έμφαση στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και στις ορεινές περιοχές, καθώς και περαιτέρω εκπαίδευσης των πληρωμάτων του. Ο αν. υπουργός στάθηκε στην αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού του ΕΚΑΒ σε επιστημονικό, οργανωτικό και ψηφιακό επίπεδο, με στόχο τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον πολίτη.