Συνάντηση Δραγασάκη – Τατούλη για την ίδρυση της Περιφερειακής Τράπεζας Πελοποννήσου

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης συναντήθηκε χθες με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, προκειμένου να συζητήσουν για την ίδρυση της Περιφερειακής Τράπεζας Πελοποννήσου στο πρότυπο των γερμανικών ταμιευτηρίων Sparkassen.

Η πλειοψηφία των μετοχών του περιφερειακού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος θα ανήκει στην περιφερειακή αρχή. Στο μετοχικό του κεφάλαιο θα μπορούν να συμμετάσχουν άλλοι φορείς, νομικά και φυσικά πρόσωπα. Σκοπός της τράπεζας θα είναι η παροχή δανείων με κύριο στόχο την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και γενικότερα η περιφερειακή ανάπτυξη.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Περιφέρεια Γκουϊζό (Guizhou) στην Κίνα, με στόχο τη δημιουργία ελληνοκινεζικού επιχειρηματικού κέντρου στην Τρίπολη.

Από την πλευρά του ο κ. Δραγασάκης συνεχάρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις σημαντικές πρωτοβουλίες. Μάλιστα, σε σχέση με την ίδρυση του νέου περιφερειακού πιστωτικού ιδρύματος, δεσμεύτηκε να προχωρήσουν οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις.