Συνάντηση με Παπούλια και Σαμαρά ζητά η ΟΛΜΕ

olme

olme

Να συναντηθούν, ώστε να επιλυθεί το κρίσιμο ζήτημα της επικείμενης απόλυσης εκπαιδευτικών, ζητά η ΟΛΜΕ από τον πρόεδρο της δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Σε σχετικές επιστολές η Ομοσπονδία αναφέρεται στη διαθεσιμότητα 1.845 εκπαιδευτικών της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, που θεωρεί ότι διέλυσε τις εκπαιδευτικές δομές του δημόσιου σχολείου. Όπως υπογραμμίζει, “οι εκπαιδευτικοί αυτοί μέχρι σήμερα δεν έχουν τοποθετηθεί σε άλλες θέσεις, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει σχετικές προκηρύξεις. Οι θέσεις όμως που έχουν προκηρυχθεί δεν καλύπτουν το σύνολο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, παρά το γεγονός πως υφίστανται οι σχετικές ανάγκες. Σε αυτό συνηγορεί και η ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων στις εκπαιδευτικές δομές του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, οι μαθητές των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ έχασαν τους καθηγητές τους. Στα περισσότερο σχολεία δεν έκαναν μάθημα ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για πολλούς μήνες την τρέχουσα σχολική χρονιά. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν σχολεία που έχουν κενά εκπαιδευτικών”.

Υπενθυμίζοντας ότι απομένουν λίγες μόνο ημέρες πριν τη λήξη της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, στις 22 Μαρτίου, η ΟΛΜΕ σημειώνει πως το ελληνικό κράτος προχωρά στην απόλυση μονίμων εκπαιδευτικών για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια.