Συνάντηση Σταθάκη – Αραχωβίτη για το Λεύκτρο – Σπάρτη

Stathakis - Araxovitis

 Stathakis - Araxovitis

Mε τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη συναντήθηκε σήμερα, 2 Απριλίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας – Σπάρτης.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Αραχωβίτη για την πορεία αναδιάρθρωσης της σύμβασης παραχώρησης, με τροποποίηση ορισμένων όρων της. Τα μέτρα αναδιάρθρωσης έχουν ήδη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, και εκκρεμεί η ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τέλος, επαναβεβαιώθηκε η αυριανή (Παρασκευή 3/4) συνάντηση του υπουργού με βουλευτές και φορείς της Λακωνίας, μεταξύ των οποίων θα είναι και ο κ. Αραχωβίτης, κατά την οποία θα παρασχεθούν περαιτέρω διευκρινίσεις για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου προς επίσπευση των διαδικασιών και τελικά την ολοκλήρωση του έργου.

Σημειώνεται ότι αύριο ο κ. Αραχωβίτης θα πάρει μέρος και στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα με θέμα «Οδικός άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη».