Συνάντηση Τατούλη – Κουίκ στην έδρα της Περιφέρειας

Tatoulis - Kouik

Tatoulis - Kouik

«Το αεροδρόμιο της Τρίπολης παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου» ήταν η κοινή διαπίστωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ , ο οποίος δεσμεύτηκε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εκπλήρωση αυτού του στόχου.

Ο κ. Τατούλης εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ανάγκη ανάληψης εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης πρωτοβουλιών για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αναδιάταξη της παραγωγικής δυναμικής της χώρας, τονίζοντας παράλληλα ότι «η δανειακή σύμβαση αποτελεί απλώς μια πρόσκαιρη ανάσα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα της χώρας και να δώσει διέξοδο από την κρίση».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης το θέμα της αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, η ανάγκη ολοκλήρωσης του χωροταξικού των βοσκοτόπων και η βελτίωση των οδικών αξόνων της Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ακόμη τον κ. Κουίκ ότι έχει έτοιμο προς έγκριση Αναπτυξιακό Νόμο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να δώσει κίνητρα για την περιφερειακή της οικονομία, καθώς και ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε να απορροφήσει πόρους από το Ταμείο Γιούνκερ.