Συνάντηση Τατούλη με τους πυρηνελαιουργούς

synantisi

synantisi

Την ανάγκη αγαστής συνεργασίας και το σεβασμό στην αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων πρoέταξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τους πυρηνελαιουργούς της Λακωνίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας και Αρκαδίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, παρουσία και της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνας Νικολάκου.

«Υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και τη νομιμότητα και αναγνωρίζουμε τη συμβολή σας στην αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των προϊόντων της ελαιοπαραγωγής», σημείωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία στην οποία υποχρεώνεται άμεσα να προσαρμοστεί η χώρα, κανένα προϊόν ΠΟΠ δεν θα μπορεί να πιστοποιηθεί χωρίς πιστοποίηση της διαχείρισης των προϊόντων του.

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε επίσης τους πυρηνελαιουργούς για τις πρωτοβουλίες που ήδη έχει αναλάβει για τη νομοθετική ρύθμιση εκκρεμών ζητημάτων που αφορούν στο σύνολο της ελαιοπαραγωγικής διαδικασίας, με την οποία σχετίζεται άμεσα το καθεστώς λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων, και δεσμεύτηκε να θέσει τα ζητήματα αυτά και στον ομόλογό του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, ώστε να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση στην Πελοπόννησο.

Από την πλευρά τους οι πυρηνελαιουργοί ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη για τη γόνιμη, όπως τη χαρακτήρισαν, συνάντηση και εξέφρασαν τη βούλησή τους για συνεργασία με την Περιφέρεια, τόσο για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που τους αφορούν όσο και για το ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθηθεί αναφορικά με το μέλλον των πυρηνελαιουργείων.