Συνάντηση τεσσάρων αγροτικών συλλόγων στη Σκάλα: Τι συζήτησαν

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο πνευματικό κέντρο Σκάλας πραγματοποιήθηκε συνάντηση τεσσάρων αγροτικών συλλόγων της Λακωνίας. Συγκεκριμένα παρέστησαν ο Αγροτικός Σύλλογος “Ο Λεωνίδας” από τη Σπάρτη και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης και Μονεμβασίας.

Συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, που εκτιμήθηκε ότι παραμένουν και να αυξάνονται. Από όλους εκφράστηκε έντονη ανησυχία για την επικείμενη δημοσίευση των δασικών χαρτών, οι οποίοι πρόκειται να αναρτηθούν εντός των προσεχών ημερών και στο νομό μας. Αναφορά επίσης έγινε στη μείωση του αφορολόγητου στο 50% και στην αύξηση της παρακράτησης του εργόσημου στο 20% και τη σταδιακή κατάργησή του.

Από τους συλλόγους αποφασίστηκε να υπάρξει ενημέρωση των μελών μέσα από γενικές συνελεύσεις αλλά και ενημερώσεις όλων των αγροτών στα τοπικά διαμερίσματα. “Καλούμε όλους τους αγρότες να παραμείνουν στις επάλξεις του αγώνα, να δώσουν μάχη για την επιβίωσή τους αλλά και για όλο τον ελληνικό λαό”, σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι τέσσερις συλλογικότητες.