Συνάντηση Τζανακόπουλου – Αραχωβίτη – Παναρίτη για τα φλέγοντα ζητήματα της Λακωνίας

Το Σάββατο 18 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Γύθειο συνάντηση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Λακωνίας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζαννακόπουλο και Σταύρο Αραχωβίτη.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Παναρίτης, έθεσε στον κ. Τζαννακόπουλο τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τη Λακωνία: την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και την αναγκαιότητα δημιουργίας υποδομών ως προϋπόθεση ανάπτυξης της οικονομίας στη μετά-κορωνοϊό εποχή. Συγκεκριμένα έθεσε στους βουλευτές την αναγκαιότητα βελτίωσης των οδικών υποδομών της Λακωνίας, τον σχεδιασμό για το έργο του φυσικού αερίου και τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων έργων ΑΠΕ στην Πελοπόννησο, την ανάγκη κατασκευής νέας γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα και της αξιοποίησης των δύο ιστορικών γεφυρών του ποταμού σε Σπάρτη και Σκάλα, τη βελτίωση του αρδευτικού συστήματος στο νότιο μέρος της Λακωνίας, τη δημιουργία παράκαμψης Σκάλας-Βλαχιώτη, καθώς και τη βελτίωση και αξιοποίηση του λιμανιού στο Γύθειο. Τόνισε, ότι θα πρέπει να στηριχθεί ιδιαίτερα ο πρωτογενής τομέας αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία του στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μας.

Ο κ. Παναρίτης ανέπτυξε ιδιαίτερα την επιτακτική ανάγκη τόνωσης της οικονομίας μέσω παροχής ρευστότητας στις επιχειρήσεων, χωρίς την οποία δε θα ανακάμψει η οικονομία, θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις και θα αυξηθεί υπέρμετρα η ανεργία. Επίσης, τοποθετήθηκε σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο θέμα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από τις τράπεζες στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων στήριξης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “στις δύσκολες μέρες που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα, λόγω των συνεπειών του lockdown, θα πρέπει και οι τράπεζες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για την επιβίωση της οικονομίας μας”.

Ο κ. Τζαννακόπουλος ενστερνίστηκε τις θέσεις του Επιμελητηρίου, τοποθετήθηκε για τους τρόπους αντιμετώπισης και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να υπάρξουν όσον αφορά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, τονίζοντας ότι η κρίση που περνά η χώρα είναι πρωτόγνωρη.