Συνάντηση Τζανετέα με εκπροσώπους της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής – Καναδά

synantisi

synantisi

Την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα επισκέφθηκε στο διοικητήριο ο νέος πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής – Καναδά κ. Δημήτριος Χίος, ο όποιος συνοδευόταν από τον πρώην πρόεδρο κ. Κώστα Κουτράκο και τον πρόεδρο του τμήματος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων κ. Θεόδωρο Σμυρνιό.

Η αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη το νέο πρόεδρο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια στέκεται πάντα δίπλα στην Ομοσπονδία, αφού αυτή αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της Λακωνίας σε όλο τον κόσμο.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκε η διεξαγωγή του συνεδρίου της Ομοσπονδίας στη Σπάρτη το καλοκαίρι του 2015 και η κ. Τζανετέα διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια, που έχει στόχο να αναδείξει και να προβάλει τη Λακωνία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό της.

Ο κ. Χίος υπογράμμισε ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από τις οργανώσεις αποδήμων του εξωτερικού για τη διατήρηση της γλώσσας, των ηθών και των εθίμων, με στόχο τη διατήρηση της ελληνικής τους ταυτότητας. Συμπλήρωσε επίσης πως οι ομογενείς έλληνες, και ειδικότερα των νεότερων γενιών, έχουν μια αξιοζήλευτη παρουσία στο κοινωνικό, επιστημονικό, οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι των χωρών στις οποίες ζουν.

Από την πλευρά της η περιφερειάρχης δήλωσε πως «είμαστε υπερήφανοι για τους αποδήμους μας, γιατί έφυγαν σε δύσκολες εποχές από την πατρίδα και σήμερα διαπρέπουν στο εξωτερικό. Είναι συνεχής η προσφορά των λακώνων αποδήμων όπου γης, για την ανάπτυξη, την τουριστική προβολή της Λακωνίας, του πολιτισμού της, για την προώθηση των λακωνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Ειδικά αυτή την εποχή, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να διαπιστώνουμε πως ο ελληνισμός της διασποράς στέλνει μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας».