Συνάντηση Τζανετέα με Κουντουρά και Καναδό πρέσβη

Kountoura - Tzanetea - Peck

Kountoura - Tzanetea - Peck

Συνάντηση με την αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά είχε στην Αθήνα η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, η οποία συνεχάρη την υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων της και της ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

Η συνάντηση είχε ως στόχο την αγαστή συνεργασία μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αξιοποίηση και προώθηση του πλούσιου τουριστικού προϊόντος που διαθέτει η Λακωνία, μέσα από δράσεις προβολής όπως η συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού και του εσωτερικού. Γνώμονας η διασύνδεση των δύο βασικών πυλώνων της οικονομίας της περιοχής μας: του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων.

Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στο σπουδαίο τουριστικό προϊόν που διαθέτει ο νομός μας και ιδιαίτερα επικεντρώθηκε στην αξιοποίηση του brand name της Σπάρτης ως ενός ισχυρού όπλου που επιβάλλεται να αξιοποιηθεί. Τόνισε, δε, ότι θα είναι αρωγός στις νέες επενδύσεις που θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία και θα βοηθήσουν την περιοχή στις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας.

Η κ. Τζανετέα ενημέρωσε την υπουργό για τα μεγάλα περιθώρια νέων επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού στη Λακωνία, αλλά και για τη “σημαντική”, όπως τη χαρακτήρισε, “προσπάθεια της Περιφέρειας και του περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη για την ολοκλήρωση μεγάλων έργων υποδομής που είναι υπό κατασκευή και θα βοηθήσουν την προσβασιμότητα του επισκέπτη”.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο καναδός πρέσβης κ. Robert Peck και εκπρόσωπος της εταιρείας “Π. Ηλιόπουλος Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ”, που δραστηριοποιείται στη Λακωνία και σύντομα θα προχωρήσει σε επένδυση της τάξης των 42 εκατ. ευρώ στην περιοχή του δήμου Σπάρτης, σε γήπεδο συνολικής επιφάνειας 278.000 τμ. Η επένδυση θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων δυναμικότητας 271 κλινών, 36 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες δυναμικότητας 72 κλινών, κέντρο αναζωογόνησης (spa), συνεδριακό κέντρο 500 ατόμων και ανοικτό θέατρο, ενώ εκτιμάται ότι από το έργο θα προκύψουν περίπου 250 νέες θέσεις εργασίας.

Μεταξύ άλλων θα δημιουργηθεί χώρος περιβαλλοντικής ενημέρωσης, θα αξιοποιηθεί το τοπικό εργατικό δυναμικό, ενώ αναμένεται να υποστηριχθούν οι παραγωγοί και τα προϊόντα της περιοχής με τη διοργάνωση φεστιβάλ.