Συνάντηση Τζανετέα με πρέσβεις ασιατικών χωρών

synantisi (1)

synantisi (1)

H αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα υποδέχτηκε σήμερα στο διοικητήριο τους πρέσβεις της Ινδονησίας, της Ταϋλάνδης, των Φιλιππίνων, του Βιετνάμ και της Κορέας, καθώς και τους διπλωμάτες των αντίστοιχων πρεσβειών. Στη συνάντηση παρέστη και η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα τουριστικών δράσεων της ΠΕ Λακωνίας κ. Ματούλα Μπελεγρή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ανταλλάχθηκαν απόψεις για ενδεχόμενες μελλοντικές συνεργασίες στους τομείς τουρισμού, πολιτισμού και επενδύσεων.

Η κ. Τζανετέα τόνισε ότι η Περιφέρεια “μετά από συστηματική δουλειά έχει πετύχει η Πελοπόννησος να είναι προορισμός με εξωστρέφεια και προτάσεις. Τόσο ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης όσο και εμείς αναδεικνύουμε την ιστορία, τον πολιτισμό, τα προϊόντα μας, τη φυσική ομορφιά, και όλα αυτά συνθέτουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μας που μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάπτυξης και δυνατότητες ανοίγματος σε νέες αγορές”.

synantisi

Οι πρέσβεις εξέφρασαν τη μεγάλη τους χαρά που βρίσκονται στη Λακωνία, καθώς είναι ένας τόπος γνωστός στις χώρες τους για την ιστορία του, ενώ συμφώνησαν με την άποψη της αντιπεριφερειάρχη ότι υπάρχουν εξαιρετικές δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των χωρών, όσον αφορά στην προώθηση του τουρισμού αλλά και της επιχειρηματικότητας.

Στο τέλος της συνάντησης ανταλλάχτηκαν δώρα και η αντιπεριφερειάρχης συνόδευσε τις κυρίες της αποστολής στο Μυστρά, όπου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων έγινε ξενάγηση από την αρχαιολόγο κ. Γιάννα Κατσουγκράκη.