Συνάντηση Τζανετέα στο Υπουργείο Πολιτισμού για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού η τρίτη συνάντηση για την προώθηση της επίλυσης θεμάτων που αφορούν στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το νέο μουσείο της Σπάρτης.

Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντίας Τζανετέα, συμμετείχαν η γενική διευθύντρια Αναστήλωσης και Τεχνικών Έργων κ. Ευγενία Γατοπούλου, ο δ/ντης Μελετών και Έργων Μουσείων κ. Κωνσταντίνος Φρισήρας, η δ/ντρια Αναστήλωσης και Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων κ. Αμαλία Ανδρουλιδάκη, ο προϊστάμενος του τμήματος Αρχιτεκτονικών Μελετών κ. Αθανάσιος Κουκούβελος, ο αρχιτέκτων κ. Γεώργιος Αραχωβίτης, η αρχιτέκτων κ. Έρση Φιλιπποπούλου (σύμβουλος της Περιφέρειας για το θέμα του μουσείου) και από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Λακωνίας ο μηχανικός κ. Άγγελος Κολλιάκος.

Διαπιστώθηκε ότι, λόγω της αλλαγής του νομικού πλαισίου μελετών και έργων του δημοσίου τον Αύγουστο του 2016, αναμένεται υπουργική απόφαση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα ρυθμίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις διενέργειας αρχιτεκτονικών διαγωνισμών.

Μετά από μακρά συζήτηση, κατά την οποία εξετάστηκαν όλα τα θέματα της προετοιμασίας του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι για την επόμενη συνάντηση, που ορίστηκε στα μέσα Ιανουαρίου 2017, θα έχουν προετοιμαστεί και τύχει περαιτέρω επεξεργασίας θέματα όπως οι προδιαγραφές του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, η τύχη των επιτοπίων αρχαιοτήτων, η δυνατότητα επεμβάσεων στη ζώνη προστασίας 15μ του διατηρητέου κτιρίου κ.ά.