Συνάντηση Τζανετέα & Τατούλη με το νέο διοικητικό σχήμα του Επιμελητηρίου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδαμαντίας Τζανετέα, του νέου προέδρου Γιάννη Παναρίτη και του νέου διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λακωνίας, την Τρίτη 9 Ιανουαρίου. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας συνεχάρησαν τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο για την ανάληψη των καθηκόντων τους και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο τους. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο νομό και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί επιχειρηματίες.

Παρόντες ήταν η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου, ο εκτελεστικός γραμματέας Γ. Σταματάκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τ. Καρράς, Γ. Μπουκουβάλας, Μ. Μπελεγρή, Μ. Σκούρος και Γ. Τζεφεράκος, ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλ. Αθανασιάδης και ο β΄ αντιπρόεδρος Κυρ. Αλεξανδρόπουλος, ο γενικός γραμματέας Σπ. Μουρκόγιαννης, ο πρόεδρος του εξαγωγικού τμήματος του Επιμελητηρίου Π. Μπλέτας και ο Σωτ. Ροϊνός, υπεύθυνος ΓΕΜΗ και εξυπηρέτησης επιχειρήσεων.

Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι “τα έργα που πραγματοποιούνται και οι υποδομές που αναβαθμίζονται στην περιφερειακή ενότητα Λακωνίας έχουν σκοπό να δώσουν την ώθηση ώστε να καταφέρουμε να βγάλουμε τον τόπο μας από την αφάνεια, μέσα από την ανάπτυξη του τουρισμού και τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων”. Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι “προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, και προς την επίτευξη του στόχου αυτού υλοποιούνται με μεθοδική δουλειά, αυτή τη στιγμή, σημαντικά έργα που δίνουν πνοή ανάπτυξης στην περιοχή”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος και τα μέλη της αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου ενημερώθηκαν και για τις ενέργειες της Περιφέρειας για το νέο αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης.

Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρχει συνεχής αμοιβαία συνεργασία ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της οικονομικής ανάπτυξης της Λακωνίας.