Συνάντηση Χρυσοχοΐδη – Τατούλη για τα έργα υποδομών

Xrysoxoidis - Tatoulis (1)

«Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκτελείται πάρα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο και αποδεικνύεται έμπρακτα ότι όταν υπάρχει συγκεκριμένο πολιτικό όραμα, σχεδιασμός και γνώση των ζητημάτων, υπάρχουν και απτά αποτελέσματα», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη στην Τρίπολη, την Τετάρτη 27 Αυγούστου.

Κατά την κοινή επιθεώρηση του άξονα Λεύκτρου – Σπάρτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως «με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, σε λίγους μήνες η Πελοπόννησος θα διαθέτει το καλύτερο οδικό δίκτυο στη χώρα». Ο κ. Τατούλης υπερθεμάτισε συμπληρώνοντας πως η παραχώρηση θα πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

Εξάλλου, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε ειδική αναφορά σε τρεις άξονες προτεραιότητας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως τους εξέθεσε ο περιφερειάρχης και όπως αποτυπώνονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας: το αεροδρόμιο της Τρίπολης, την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου και τον ανατολικό οδικό άξονα.

«Βραχυπρόθεσμος στόχος μας είναι την άνοιξη το αεροδρόμιο της Τρίπολης να είναι απόλυτα λειτουργικό σε πτητικό επίπεδο, ώστε μετά να μεταβιβαστεί στην Περιφέρεια για την αξιοποίησή του», δήλωσε ο υπουργός και τόνισε ότι η λειτουργία του θα είναι συμπληρωματική με τον διεθνή αερολιμένα της Καλαμάτας, ο οποίος αναπτύσσεται και αναβαθμίζεται.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υιοθέτησε τέλος την πρόταση της Περιφέρειας για το μοντέλο επανεκκίνησης του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο και για τον ανατολικό παραλιακό άξονα της Πελοποννήσου, τον οποίο χαρακτήρισε έργο πνοής, θέτοντάς τον στις προτεραιότητες του υπουργείου ώστε να γίνει μια αρχική αναγνωριστική μελέτη για το μοντέλο υλοποίησής του.