ΣΥΡΙΖΑ: Σημαντικές συναντήσεις σε όλο το νομό

synantisi me enosi astynomikon ypallilon Lakonias

synantisi me enosi astynomikon ypallilon Lakonias

Επίσκεψη στην Ελαφόνησο πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο, 13 Ιουνίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος με επικεφαλής τον συντονιστή της οργάνωσης μελών Μονεμβασίας. Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο βουλευτής με τον δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Λιάρο και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Αλεβίζου συζητήθηκε το μείζον για την τουριστική αυτή περιοχή θέμα της κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού. Πρόκειται για ένα επιτακτικό αίτημα τόσο των επαγγελματιών του τουρισμού όσο και των κατοίκων. Επίσης, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το ζήτημα της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών παροχής υγείας στο νησί αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ο βουλευτής επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας, όπου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης. Η αντιπροσωπεία τού παρέδωσε υπόμνημα με τα προβλήματα και τις θέσεις των αστυνομικών υπαλλήλων του νομού. Πάνω σε αυτά, έγινε μια πολύ γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Κύριο θέμα αποτέλεσε η ανάγκη αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών και η ενίσχυσή τους σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενου από τον συντονιστή της νομαρχιακής επιτροπής και τη συντονίστρια της οργάνωσης μελών Ευρώτα, με τον δήμαρχο Ευρώτα κ. Γιάννη Γρυπιώτη, στην έδρα του δήμου. Αποκλειστικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η διαχείριση των απορριμμάτων και τα αποτελέσματα της επίσκεψης του υπουργού κ. Γιάννη Τσιρώνη στην περιοχή. Από το κλιμάκιο ετέθησαν ερωτήσεις και ο δήμαρχος έδωσε μια καλή εικόνα του σταδίου στο οποίο βρίσκεται σήμερα ο σχεδιασμός του μοντέλου.

Τέλος, επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε και στον δήμο Μονεμβασίας. Στη συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Ηρακλή Τριχείλη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περιοχή. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η πορεία των έργων που εκτελούνται στο δήμο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, η διαχείριση των απορριμμάτων και ζητήματα της αγροτικής παραγωγής. Στο τέλος της συνάντησης επιδόθηκε στον κ. Αραχωβίτη φάκελος με τα προβλήματα και τις προτάσεις του δήμου.