Συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας με δασολόγους και μηχανικούς για τα προβλήματα των δασικών χαρτών

Χθες Δευτέρα, 6 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη και στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά με υπηρεσιακούς παράγοντες των δασαρχείων Λακωνίας και δασολόγους, και κατόπιν με αντιπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του νομαρχιακού τμήματος Τεχνολόγων Μηχανικών Σπάρτης.

Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Το βασικότερο απ’ αυτά, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, εντοπίζεται στο συνολικό κόστος που συνοδεύει τη διαδικασία άσκησης αντιρρήσεων από τους πολίτες, παρότι, σύμφωνα με τη νέα κατανομή, οι μειώσεις των τελών στις χαμηλές κατηγορίες φτάνουν έως και 60%. Επισημάνθηκε επίσης το έλλειμμα πληροφόρησης προς τους πολίτες, ενώ υπογραμμίστηκε το πρόβλημα καταβολής του ανταλλάγματος χρήσης, δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας στη χώρα.

Τέλος, συζητήθηκε λεπτομερώς το ζήτημα με τους δασωμένους αγρούς, που απασχολεί κυρίως τη Μάνη.

Κατά τις συναντήσεις επικράτησε κλίμα συνεργασίας και διάθεσης για την ανάδειξη των προβλημάτων στο σύνολό τους. Από την πλευρά του ο κ. Αραχωβίτης ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και τις προτάσεις που έχει προωθήσει, ώστε η διαδικασία να απλοποιηθεί ακόμη περισσότερο προς όφελος των πολιτών.