Συναπάντημα συμμαθητών Γυμνασίου Αρρένων Σπάρτης (Γενιά 1963)

synapantima gymnasiou arrenwn (3)

Το πρωί της Κυριακής 8 Ιουνίου, το κουδούνι χτύπησε στο 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης (πρώην Αρρένων).

Οι 50άρηδες και πλέον μαθητές της γενιάς του 1963, αποφοιτήσαντες το 1981, προσήλθαν στο αμφιθέατρο του σχολείου τους συνοδεία των καθηγητών τους.

Το “μάθημα” ξεκίνησε με τις παρουσίες και ο κάθε μαθητής με αλφαβητική σειρά περιέγραψε εν συντομία την 33χρονη πορεία του από την αποφοίτηση μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι καθηγητές, που μέσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα επανέφεραν στη μνήμη γεγονότα από εκείνη την εντελώς διαφορετική και πανέμορφη εποχή. Στο τέλος όλοι αναφώνησαν “παρών” για τους έξι συμμαθητές που λείπουν πλέον από τη ζωή.

Στη συνέχεια συνοδεία των καθηγητών κ.κ. Δ. Κατσαφάνα (φιλολόγου), Ι. Χιώτη (γυμναστή), Π. Μηνακάκη (φιλολόγου), Ν. Χιώτη (φυσικού), Π. Αργυρόπουλου (φιλολόγου) και κ. Γεωργακούλια (καθηγήτριας γαλλικών), οι μαθητές μετέβησαν σε ταβέρνα, όπου σε κλίμα γεμάτο αναμνήσεις, καλαμπούρια και ιστορίες από τα χρόνια τα μαθητικά κάθισαν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.

Στο τέλος ανανέωσαν το ραντεβού τους για το μέλλον, χωρίς ωστόσο να ορίσουν συγκεκριμένη χρονολογία ή ημερομηνία, μένοντας όλοι με μια γλυκιά προσμονή για την επόμενη συνάντηση.