Συναυλία αφιερωμένη στο μεγαλείο της Θείας Γέννησης

Gennisis

Gennisis

Το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης συμμετέχει μαζί με τη Βυζαντινή Χορωδία και το Λύκειο Ελληνίδων Σπάρτης σε μία μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση – μουσικό αφιέρωμα στη Γέννηση του Κυρίου με τίτλο “Χριστού φως ανέτειλεν”, που πραγματοποιείται στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα.

Πρόκειται για μια μοναδική μουσική βραδιά, που μέρος της παρουσιάστηκε στις 5 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από το Σύλλογο “Οι Φίλοι της Μουσικής”. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα μουσικό οδοιπορικό που ξεκινά από τον 4ο αιώνα μΧ, με βυζαντινές συνθέσεις σπουδαίων μελουργών που αναφέρονται στη Γέννηση (Ρωμανού Μελωδού, Ιωάννη Δαμασκηνού, Πέτρου Πελοποννήσιου, Ιάκωβου Πρωτοψάλτη, Χουρμούζιου Χαρτοφύλακος) και κάλαντα του Δωδεκαημέρου απ΄όλη την Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα παρουσιάζουν τα φωνητικά και ενόργανα σύνολα του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης σε διδασκαλία-διεύθυνση του καθηγητή πατρός Νικολάου Τσάκου, καθώς και το Λύκειο Ελληνίδων Σπάρτης σε διδασκαλία χορών Τάχου Μίχα.

Την έρευνα στα κείμενα και την αφήγηση θα κάνει η δρ Μεταξία Παπαποστόλου. Την επεξεργασία κειμένων, παρουσίαση και σκηνοθετική επιμέλεια ανέλαβαν η ηθοποιός, μουσικός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Μάγδα Μαυρογιάννη και η διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης Κυριακή Χελιώτη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με περιορισμένο αριθμό θέσεων.