Την Τετάρτη 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο παλιό δημαρχείο της Τρίπολης ολομέλεια της περιφερειακής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου, “Πελοπόννησος Πρώτα”. Συμμετείχαν οι εκλεγμένοι και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη και φίλοι της παράταξης, αλλά και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης από όλους τους νομούς.

Κατά τον αναλυτικό απολογισμό ο επικεφαλής Νίκος Πατσαρίνος επικεντρώθηκε στο μεγάλο θέμα των απορριμμάτων, στα έργα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, στο κλείσιμο των έργων του ΕΣΠΑ 2007-20013 και στα έργα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς και στα προβλήματα που απασχολούν τις τρέχουσες δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και απορρέουν, όπως είπε, “πρωτίστως από την παντελή απουσία στρατηγικής ανάπτυξης και ιεράρχησης των στόχων”. Αναφέρθηκε τέλος στην υπόθεση εκλογής Συμπαραστάτη του Πολίτη και την υπόθεση Μπουλούκου.
Στο ίδιο πνεύμα τοποθετήθηκαν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι των άλλων νομών.

Στην συζήτηση που ακολούθησε επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η αυτοτέλεια της παράταξης και ο καθαρά αυτοδιοικητικός της χαρακτήρας, ενώ επικαιροποιήθηκαν οι προγραμματικοί της στόχοι, οι αρχές και οι προτεραιότητές της.