Συνελήφθησαν ανήλικοι για σωρεία κλοπών: Χειροπέδες και σε χρυσοχόο της Σπάρτης

Τέσσερις ανήλικοι συνελήφθησαν χθες (2/11) το απόγευμα στη Σπάρτη για πέντε κλοπές σε σπίτια και δίκυκλα, που είχαν γίνει στη Σπάρτη και σε τοπικές κοινότητες του δήμου. Σε βάρος των παιδιών αλλά και των γονέων τους σχηματίσθηκε δικογραφία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ανήλικοι από τις 22 Οκτωβρίου έως και χθες 2/11 διέπραξαν δύο κλοπές σε σπίτiα, αφαιρώντας χρυσαφικά, ηλεκτρονική συσκευή και κινητά τηλέφωνα, και τρεις κλοπές μοτοποδηλάτων και μοτοσικλέτας. Όπως προέκυψε επιπλέον από την αστυνομική έρευνα, οι ανήλικοι πούλησαν σε 54χρονο χρυσοχόο τα κλοπιμαία χρυσαφικά, τα οποία βρέθηκαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας του στη Σπάρτη και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Ο 54χρονος συνελήφθη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Στην κατοχή των ανηλίκων βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν χρήματα, ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινης πράξης, ενώ τα υπόλοιπα κλοπιμαία βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε αγροτική περιοχή στη Ριβιώτισσα.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το τμήμα ασφαλείας Σπάρτης για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

φωτο αρχείου


Ακολουθήστε τις ειδήσεις του laconialive στο Google News