Συνελήφθησαν οι βομβιστές του Μυστρά

agalma Palaiologou (1)

agalma Palaiologou (2)

Συνελήφθησαν το Σάββατο 24/10 πέντε άτομα που φέρονται να τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στον αδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά και σε τράπεζα στην Καλαμάτα. Η πιθανολογούμενη διασύνδεση των πέντε με ακροδεξιά οργάνωση προβληματίζει τους συμμετέχοντες στις έρευνες.

Οι πέντε συλληφθέντες, ένας 52χρονος καλαματιανός (που φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο) και τέσσερις δραμινοί ηλικίας από 25 έως 34 ετών, κατηγορούνται για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε Μυστρά και Καλαμάτα το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο εκείνο που κέντρισε το ενδιαφέρον των αρχών είναι η υπογραφή με το δελφικό «Ε» που άφησαν και στα δύο σημεία των εκρήξεων.

Η Ομάδα «Έψιλον»

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Ελευθερία», οι πέντε συλληφθέντες φέρονται να είναι μέλη μιας ακροδεξιάς οργάνωσης, της «Ομάδας Ε», η οποία προσδιορίζεται με τα δύο γράμματα «ΕΥ» και το σήμα της είναι ίδιο με εκείνο που βρέθηκε στα σημεία των εκρήξεων.

Τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης, η οποία δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, πιστεύουν στον Δία (όχι στο δωδεκάθεο), μιλούν για την απευθείας συγγένεια των ελλήνων με τους αρχαίους έλληνες, ενώ στα κείμενά τους καταφέρονται κατά του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου και είναι εχθρικοί απέναντι στον χριστιανισμό και το Βυζάντιο.

Οι πέντε οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη, και τις επόμενες ημέρες θα απολογηθούν στην ανακρίτρια.

(με πληροφορίες από την “Εφημερίδα των Συντακτών”)