Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου και Schwabisch Hall

protokollo synergasias

protokollo synergasias

Πρωτόκολλο συνεργασίας με τον περιφερειάρχη του Schwabisch Hall κ. Gerhard Bauer υπέγραψε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

«Η ενδυνάμωση αυτής της σχέσης μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τους πολίτες και τις Περιφέρειές μας», είπε ο έλληνας περιφερειάρχης, ευχαριστώντας τον κ. Bauer τόσο για την παρουσία του στην Πελοπόννησο όσο και για τη φιλοξενία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τη συμμετοχή της στην εμπορική έκθεση το Σεπτέμβριο του 2013 στο Schwabisch Hall.

Ο κ. Τατούλης σημείωσε πως η αύξηση των γερμανών τουριστών φέτος στην Πελοπόννησο δεν ήταν τυχαία, χαρακτηρίζοντάς την ως απόρροια της συνεργασίας αυτής, αλλά και της παραδοσιακής ελληνογερμανικής φιλίας.

«Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας σήμερα εξειδικεύουμε τη συμφωνία μας και βάζουμε σε πρακτικές βάσεις τη συνεργασία μας για το μέλλον», δήλωσε ακόμη, για να εκφράσει στη συνέχεια το έντονο ενδιαφέρον της Περιφέρειας Πελοποννήσου για συνεργασία στους τομείς της διά βίου μάθησης και επαγγελματικής κατάρτισης, των πολιτικών ανακύκλωσης που έχουν εφαρμοστεί με ιδιαίτερη επιτυχία στο Schwabisch Hall, την ανταλλαγή πολιτιστικών δράσεων, την αρχιτεκτονική των δημόσιων χώρων και τον τουρισμό.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης του Schwabisch Hall κ. Bauer δήλωσε ότι η υπογραφή του πρωτοκόλλου θα δώσει νέο βάθος στις σχέσεις των δύο Περιφερειών και τόνισε ότι «μπορούμε να ανταλλάξουμε γνώσεις, εμπειρίες και τεχνογνωσία, και να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη ζει μέσα από συνεργασίες των Περιφερειών».

Ο κ. Bauer συμφώνησε στο πλαίσιο συνεργασίας, όπως αυτό προτάθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, και πρότεινε ακόμη την ανταλλαγή υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Περιφερειών, ώστε να επωφεληθούν αμφότεροι από τις εκατέρωθεν εμπειρίες, αλλά και την κοινή προβολή προτάσεων για αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ιδιαίτερα στάθηκε στα αγροτικά προϊόντα της Πελοποννήσου, τα οποία μπορούν να κατακτήσουν νέες αγορές στη Γερμανία, όπως επίσης και στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος των δύο Περιφερειών, μέσα από κοινές δράσεις.

Παρόντες κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου ήταν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Φάνης Στεφανόπουλος και Βασίλειος Σιδέρης, ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ιωάννης Σταματάκος, εκπρόσωποι των Αναπτυξιακών Εταιρειών Πελοπόννησος ΑΕ και Πάρνωνας, ο επικεφαλής της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης στην Ελλάδα κ. Χρήστος Λαζαρίδης, ο εκτελεστικός διευθυντής της Περιφέρειας Schwabisch Hall κ. Werner Schmidt και ο συνεργάτης της Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης κ. Christoph Schumacher.