Συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Πρεσβείας της Αργεντινής

synergasia

synergasia

Η συνεργασία στους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού και του τουρισμού τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και της επιτετραμμένης της πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα κ. Carolina Petryszyn, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας.

«Η Πελοπόννησος συνδέεται με ιστορικούς δεσμούς με την Αργεντινή και ειδικά με την ομάδα της Μπόκα Τζούνιορς, πέντε εκ των ιδρυτών της οποίας ήταν πελοποννήσιοι» ανέφερε ο περιφερειάρχης και πρότεινε τη συνδιοργάνωση μιας εκδήλωσης μαζί με την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, ώστε να αποτελέσει την αφετηρία ανάπτυξης περαιτέρω σχέσεων των πολιτών της Πελοποννήσου και της Αργεντινής.

Ο κ. Τατούλης τόνισε ιδιαίτερα την εξωστρέφεια που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και επεσήμανε τις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού, όπου μπορούν να αναπτυχθούν συνέργειες στη βάση συγκεκριμένου σχεδίου, που θα καταρτιστεί σε συνεργασία με την πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα.

Η κ. Petryszyn, αφού αποδέχθηκε την πρόταση για την κοινή εκδήλωση με την Μπόκα Τζούνιορς και τον Αστέρα Τρίπολης, υπογράμμισε ότι η Πελοπόννησος αποτελεί αναγνωρίσιμη περιφέρεια για την ιστορία και τον πολιτισμό της, αλλά και για το πλούσιο τουριστικό της προϊόν. Παράλληλα σημείωσε το ενδιαφέρον της πρεσβείας να αναπτύξει ανταλλαγές μεταξύ των πολιτών της Πελοποννήσου και της Αργεντινής, καθώς και να προωθήσει αδελφοποιήσεις μεταξύ δήμων των δύο περιοχών.