Συνεργασία του Συλλόγου “Νέα Ζωή” Βαμβακούς με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

karydia

karydia

Στην προσπάθεια για επανεκκίνηση κι ενίσχυση της τοπικής παραγωγής, δίχως μεγαλοστομίες περί ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα κι εξόδου από την οικονομική κρίση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Νέα Ζωή” Βαμβακούς ξεκινά τη συνεργασία του με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι παραγωγοί της Βαμβακούς θα έχουν στο εξής τη δυνατότητα να λαμβάνουν συμβουλές όσον αφορά στους τρόπους αύξησης της παραγωγής καρυδιού, κάστανου και πατάτας. Παράλληλα, ομάδα καθηγητών του Γεωπονικού, κατόπιν εδαφολογικών μελετών, θα συμβάλει στην ενημέρωση για τις ασθένειες που απειλούν την παραγωγή, αλλά και στους τρόπους αντιμετώπισής τους. Τέλος, μακροπρόθεσμα, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες θα επεκταθούν και στους τρόπους τυποποίησης, συσκευασίας και διάθεσης των προϊόντων.

Επικεφαλής της προσπάθειας θα είναι ο εξειδικευμένος στη δενδροκομία και αμπελουργία γεωπόνος Μάριος Σώτηρας, ο οποίος, σε συνεργασία με ομάδα καθηγητών εντομολογίας και φυτοπαθολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, θα αναλάβει το έργο ενημέρωσης και παροχής συμβουλών στους παραγωγούς της Βαμβακούς.

Ο ρόλος μας της “Νέας Ζωής” στη συνεργασία που ξεκινά θα είναι εποπτικός και συνδετικός. Ο σύλλογος θεωρεί υποχρέωσή του να συμβάλει, στο μέτρο που του αναλογεί, στην προσπάθεια επανέναρξης και αναθεώρησης της παραγωγής του χωριού.