Συνεχίζει η ΕΛΜΕ τη συλλογή πρώτων ειδών για τους πρόσφυγες

prosfyges

prosfyges

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λακωνίας με επιστολή της ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη της, τους μαθητές των σχολείων, αλλά και τους συμπολίτες μας, για τη συνεχιζόμενη ανταπόκριση στο κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Στις 3 Νοεμβρίου παραδόθηκε για αποστολή πλούσιο υλικό σε φάρμακα, κουβέρτες, είδη προσωπικής φροντίδας, τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης, σακίδια, σκεπάσματα κ.ά. Η βοήθεια στάλθηκε δωρεάν μέσω της εταιρείας “Γενική Ταχυδρομική” στους φορείς “Ηλιαχτίδα” και “ΜΚΟ Αγκαλιά” στη Μυτιλήνη, “Εθελοντές Κιλκίς – Θεσσαλονίκης Πρόσφυγες Ειδομένη” στο Κιλκίς και “Αλληλεγγύη Κως” στην Κω, ενώ έχει ήδη πακεταριστεί και θα αποσταλεί νέο φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια αυτές τις μέρες.

Επιπροσθέτως, τα είδη καλοκαιρινής ένδυσης και υπόδησης θα δοθούν στο γραφείο της “Βοήθειας στο Σπίτι”, για να διατεθούν σε συμπολίτες μας.

Η ΕΛΜΕ εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μέλη της, ενεργά κι όσα είναι σε σύνταξη, στις δραστήριες συμπολίτισσες, στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης και στα μέλη της ομάδας “Αctivate now”, για τη βοήθειά τους στο πακετάρισμα όλου αυτού του υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ενημερώνει επίσης ότι συνεχίζει να συγκεντρώνει τα είδη που αναφέρονται παρακάτω στα γραφεία της (Αγησιλάου 5, Σπάρτη) κάθε Τρίτη 8-9 μμ. Η κατηγοριοποίηση και το πακετάρισμα των ειδών θα γίνεται κάθε Δευτέρα 8-9 μμ στον ίδιο χώρο.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, αν επιθυμείτε να βοηθήσετε στο πακετάρισμα ή και οργανωτικά την προσπάθεια, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6938030566 και 6978481417.

Είδη που συλλέγονται

Τρόφιμα: Βρεφικές τροφές σε βαζάκια (φρούτα και λαχανικά), γάλα μακράς διαρκείας και γάλα εβαπορέ σε μικρές συσκευασίες, θρεπτικές κονσέρβες χωρίς κρέας (να μην χρειάζονται ανοιχτήρι), μπάρες δημητριακών και παστέλια, ξηροί καρποί, θρεπτικά μπισκότα, χυμοί σε μικρή συσκευσία.

Ρούχα (μόνο ό,τι αναφέρεται. Όχι “ρούχα γενικώς”, γιατί δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα χώρου και χρόνου στους κατά τόπους εθελοντές!): Αδιάβροχα, μπουφάν, φούτερ και φόρμες, ζεστά μάλλινα (πουλόβερ, κασκόλ, γάντια, σκούφους) για παιδιά και ενήλικες.

Παπούτσια μόνο κλειστά για περπάτημα και αθλητικά (όχι τακούνια, πέδιλα κλπ) για παιδιά και ενήλικες.

Σακίδια πλάτης, υποστρώματα, υπνόσακοι.

Είδη για βρέφη: Μπιμπερό, πιπίλες, στρωματάκια για άλλαγμα, μάρσιπποι.