Συνεχίζεται ο “πόλεμος” για την Ελαφόνησο

Psarommatis

Psarommatis

Απάντηση με αιχμές εναντίον των αυτοδιοικητικών παραγόντων κ.κ. Π. Κοκκινάκη, Κ. Τσάκου, Π. Τσάκου, Ι. Κουσούλη, Δ. Δουμάνη, Α. Χαραμή και Γ. Μέντη, που με έγγραφό τους προς το υπουργείο Εσωτερικών έχουν ζητήσει την επανασύσταση του δήμου Βοιών, δίνει με την παρακάτω επιστολή που τους απευθύνει ο δήμαρχος Ελαφονήσου κ. Παναγιώτης Ψαρομμάτης:

“Όπως πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης της Λακωνίας, έχετε αποστείλει κείμενο στον υπουργό Εσωτερικών, με το οποίο επανέρχεστε στο θέμα της επανασύστασης του τέως δήμου Βοιών μέσω της υφαρπαγής του δήμου Ελαφονήσου.

Αυτή τη φορά δεν κρυφτήκατε πίσω από πολιτικά φουστάνια. Επτά πολιτικοί του παρασκηνίου συγχρονίσατε τις φωνές σας δηλαδή τα συμφέροντά σας. Η έλλειψη επιχειρημάτων και η απόπειρα παραπλάνησης σας κάνει δυστυχώς να ηχείτε ως απλά ψεύτες.

Η γραφικότητά σας έχει πλέον γίνει ανυπόφορη. Για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτό το κακόγουστο αστείο: Ως δήμαρχος έχω χρέος και καθήκον να προστατέψω τον τόπο και την κοινωνία της Ελαφονήσου. Ομοίως εσείς έχετε κάθε δικαίωμα να ασχολείστε με το μέλλον του τόπου σας, της Νεάπολης και των Βατίκων. Ουδείς όμως σας νομιμοποιεί, στις όποιες προτάσεις ή επιδιώξεις σας να χρησιμοποιείτε το δήμο Ελαφονήσου εν αγνοία του. Οι 5.500 υπογραφές που περιφέρετε ως παντιέρα, βασίζονται σε παντελώς παραπλανητικά κείμενα. Οι βατικιώτες υπέγραψαν με την ελπίδα να επιστρέψουν οι υπηρεσίες που χάθηκαν, για άσχετους με τον Καλλικράτη λόγους, στον τόπο τους (ίσως και για να μην φύγει το Πορφυρούσα;) και όχι βέβαια για να καταστραφεί ο δήμος Ελαφονήσου.

Επειδή όμως κάνετε τους δημοκράτες, πώς είναι δυνατό να σας διέφυγε η δυναμική άρνηση σύσσωμης της κοινωνίας της Ελαφονήσου να παραδώσουμε το δήμο μας; Αφού πιστεύετε ότι η συνένωση της ΔΕ Βοιών με το δήμο Ελαφονήσου θα μας ενισχύσει, γιατί δεν ήρθατε στο νησί μας να αναπτύξετε την πλούσια επιχειρηματολογία σας μπροστά στους ελαφονησιώτες; Τι φοβάστε; Γιατί ποτέ και σε καμία δημόσια ή παρασκηνιακή αναφορά σας στην Ελαφόνησο δεν έχετε επιδιώξει την επικοινωνία με το δήμο Ελαφονήσου ή απλά με τους ελαφονησιώτες;

Τέλος, η γεμάτη ανακρίβειες και ψεύδη επιστολή σας, χαρακτηριστικό γνώρισμά σας, κοινοποιείται (λέτε) στους δημάρχους Ν. Λακωνίας. Ως δήμαρχος του μοναδικού νησιωτικού δήμου της Πελοποννήσου, του δήμου Ελαφονήσου, θα έπρεπε να είχα ενημερωθεί προσωπικά. Ακολουθώντας τη συνήθη τακτική σας, ουδέποτε αποστείλατε την επιστολή σας σε εμένα ή στο δήμο Ελαφονήσου. Και αναρωτιέμαι λοιπόν: Τόσα διδαχθήκατε στην πολιτική σας καριέρα ως προς το ήθος και τη συνέπεια;

Ο δήμος Ελαφονήσου βρίσκεται και θα παραμείνει στο νησί χωρίς αλλαγές στα διοικητικά του όρια και πλήρως αυτοδιοίκητος. Στέκεται όρθιος χωρίς δεκανίκια και αναπτύσσεται. Δεν έχει καμία ανάγκη «ενίσχυσης» και ιδιαίτερα από εσάς, τους εκφραστές της παρακμής. Οι ελαφονησιώτες έχουμε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να απαλλαγούμε από τα μιάσματα του παρελθόντος και δεν έχουμε κανένα σκοπό να γυρίσουμε πίσω”.