Συνάντηση για το ζήτημα της εγκατάστασης αιολικών σταθμών στα Κουλέντια και τη χερσόνησο Μαλέα πραγματοποίησαν την Πέμπτη 19 Ιουλίου με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Ντία Τζανετέα, μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα ενάντια στα αιολικά εργοστάσια στο δήμο Μονεμβασίας, από κοινού με τον πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρηματιών Μονεμβασίας Πάνο Γράφο και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας Δημήτρη Πολλάλη.

Τόσο τα μέλη της συντονιστικής όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων, έκαναν λόγο για τον αναβρασμό που επικρατεί στην τοπική κοινωνία Βατίκων και Μονεμβασίας, η οποία εναντιώνεται στην επικείμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Ανέφεραν επίσης προς την κ. Τζανετέα ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός των βιομηχανικών αιολικών σταθμών και του δικτύου υψηλής τάσης οδηγεί σε απαξίωση την τοπική οικονομία, η οποία βασίζεται στον ήπιο τουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα, ενώ παράλληλα θέτει εν αμφιβόλω τις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται με τη θεσμοθέτηση των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών μνημείων της χερσονήσου του Μαλέα. Ζήτησαν τέλος από την αντιπεριφερειάρχη να εκφράσει τη θέση της και να συμβάλει ώστε, μέσω της Περιφέρειας, να τεθεί ένα καθεστώς προστασίας του τόπου.

Εκείνη από την πλευρά της ταυτίστηκε με τις θέσεις που εκφράστηκαν και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το ζήτημα στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Κατόπιν, η επιτροπή τής παρέδωσε το ψήφισμα των κατοίκων του δήμου, προκειμένου να τεθεί ως θέμα στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο.